XENOGameCube
Xeno GC
je modchip pre Nintendo GameCube. Umožňuje hranie záloh hier a takisto umožňuje spustiť hru z iného regiónu.
Takže ak si nechcete ničiť originálne disky, alebo máte v zbierke hry  z celého sveta (NTSC,PAL,NTSC-J), je to ideálna voľba.
Inštalácia modchipu vôbec nie je zložitá, a zvládne ju aj začiatočník :D.

 

Vlastnosti:

  •     – XENO1priamy boot DVD +-RW
  •     – kompatibilný s konzolami zo  všetkých regiónov & všetkými verziami.
  •     – Načitavanie diskov nezávisle na regióne
  •     – Podpora multi-diskov
  •     – bezdrôtová inštalácia
  •     – nie je potrebné odstrániť základnú dosku
  •     – kontrolná LED

 

Inštalácia:

GAMEBITNa začiatok je potrebné dostať sa do konzoly.
Zo spodu su 4 otvory, v ktorých sú špeciálne bezpečnostné skrutky.

Tie sa dajú povoliť špeciálnym nástrojom,
alebo si môžete pomôcť obyčajným jednorázovým perom(ja som minul dve).

 

Nahrejete koniec obalu pera, necháte chvíľu horieť, sfúknete a pritlačíte na skrutku. Po pár sekundách plast opäť stvrdne a môžete skúsiť povoliť skrutku. Takto postupujete pri všetkých štyroch.

PENSpen

 

Po odstránení krytu Vás čaká veľa malých skrutiek rozložených dookola DVD mechaniky. Taktiež musíte opatrne odstrániť zadný kryt, ventilátor a predný panel s otvormi na ovládače(Pozor na dátový kábel).

coverdowndisassemble

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaujímať nás  bude len mechanika, takže ju opatrne zdvihneme, odpojíme od základnej dosky a položíme na dobre vyčistené rovné miesto. Zvyšok GameCube môžme zatiaľ odložiť bokom.

mechanic mechanicbottom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasleduje odmontovanie kovového krytia mechaniky. Najlepšie je ak v mechanike necháte vložené nejaké DVD, alebo prekryjete laser páskou, aby ste zabránili znečisteniu. Po odstránení krytu, uvidíte dosku DVD mechaniky, na nej musíte nájsť miesto, keď budeme inštalovať čip(na fotke je označené červeným štvorčekom). Čip má na sebe otvory, takže presne pasuje na svoje miesto. Zarovnáme otvory na letovanie s príslušnými konektormi na doske, dočasne zachytíme páskou, a môžeme sa pustiť do spájkovania. Je potrebné spojiť 6 bodov a dávať pozor aby sme omylom neprepojili niečo iné.

whereto  INSTALLED2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Funkčnosť čipu overíme tak, že po zapnutí konzoly sa rozsvieti kontrolná LED na červeno a po chvíľke zmení farbu na oranžovú(v2, pri verzii 1 svieti nazeleno). Týmto by sme mali mať všetko v poriadku, ak by nastal problém pri čítaní napálenej zálohy, je ešte potrebné nastaviť potenciometer na mechanike na nižšiu hodnotu. U mňa všetko fungovalo, takže som nemusel nič meniť.

red orange

 

Ďalšie informácie a postupy sa dajú nájsť na:

http://modcube.myfastforum.org/sutra17.php
http://www.theoldcomputer.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=798

 

 

 

Komentáre
Categories: Opravy

Michal

Venujem sa hrám a programovaniu od mladosti. Prvý herný stroj bol klon atari 2600 a klasický čínsky klon. Potom som prešiel na PC platformu s prvou poskladanou 286. Ku konzolám som sa vrátil len pred pár rokmi a začal so zbieraním.