Philips G7000

Philips Videopac G7000 – Európsky Magnavox Odyssey 2

Skôr ako sa začali predávať DVD, CD či dokonca kazety na ktorých boli nahrané hry vyšla prvá masovo predávaná herná konzola.
Philips Videopac G7000 vydaný v roku 1978. Známy bol pod rozličnými názvami.
V Amerike to bol Magnavox Odyssey 2, vo Francúzsku Philips C52 alebo aj Radiola Jet25, v Brazílií Philips Odyssey, v Kanade Philips Odyssey 2 , v Belgicku Siera G7000.V Japonsku vyšiel až v roku 1982 pod názvom Odessei2.

 

 

Základné informácie:
videopacINProcesor CPU 8048 Intel
– 4Kb Ram
– 8Kb Rom
– rozlíšenie 256×192 pixelov
– 8 farieb
– 1 audio výstup
– 2 ovládače
– 49 znakov na klávesnici
– 1 slot na cartridge

 

 

Jediný rozdiel medzi európskymi verziami a americkou Odyssey 2 je vypínač, ktorý európske verzie nemali. Keď chcete vymeniť hru mali by ste vždy predtým odpojiť napájanie a až potom vymeniť cartridge v slote a opätovne konzolu zapojiť do siete.

hry na videopac
Hoci bol Videopac viacmenej herná konzola, Philips z neho plánoval vytvoriť plnohodnotný rodinný počítač. Avšak tento nápad sa veľmi rýchlo ukázal ako zlý, keďže systém nemal spôsob ako zapisovať alebo čítať údaje zo žiadneho pamäťového média. Program bol stratený ihneď po vypnutí alebo resetovaní konzoly.Tak isto, klávesnica nie je príliš vhod ná na písanie.

 

 

Neskôr bol vydaný 7010 Basic modul, vďaka ktorému ste mohli programovať v Basicu a ten už poskytoval aj uchovávanie a načítavanie dát z kazety.

V našej zbierke sa momentálne nachádzajú dve konzoly a 18 hier. Pričom jedna z konzol je zatiaľ nefunkčná a pravdepodobne bude slúžiť na súčiastky.

Testovanie videopacu na televízore.

Testovanie videopacu na televízore.

 

 

AV Mód obvod

AV Mód obvod

Kvôli lepšiemu pripojeniu k tv a možnosti nahrávať priebeh hry bolo namieste vymeniť RF výstup z konzoly za AV.

Na tento účel je potrebné zakúpiť si, alebo zhotoviť jednoduchý obvod (Videopac AV mod). Ten sa pripojí na kontekor pôvodného RF modulátoru a vyvedú sa AV koncovky.

 

 

Výroba tohto obvodu nie je zložitá a spolu s testovaním nám zabrala jeden večer.
Viac info o tomto móde, a návod na inštaláciu a výrobu:
http://circuit-board.de/forum/index.php/Thread/1726

Finálny výsledok

Finálny výsledok

Testovanie

Testovanie

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre
Categories: Konzoly