master system 2Sega Master System bola oficiálne vydaná v roku 1985 v Japonsku ako Sega Mark III, potom bola redizajnovaná na Master System, ktorý vyšiel v USA v roku 1986, v Európe a Japonsku v roku 1987 Európa a nakoniec v  1989 v Brazílii.

Dokázala prehrávať hry z kaziet a tak isto ešte podporovala aj herná karty “Sega Cards”, ktoré boli lacnejšie ako kazety ale mali menej pamäte.

Je to 8 bitová konzola a patrí do tretej generácie herných konzol(NES/Famicom,Master System, Atari 7800). Podporuje príslušenstvo ako svetelná pištoľ, 3D okuliare ktoré fungovali s niektorými špeciálne naprogramovanými hrami.
V roku 1990 bola vydaná verzia Master System II, ktorá bola redizajnovaná, menšia, avšak už bez podpory kariet. Táto druhá verzia mala v sebe napevno uloženú hru alebo viac hier(Alex Kidd in Miracle World, Hang On/Safari Hunt, Maze Hunter 3D, Sonic the Hedgehog,Snail Race(skrytá hra), The Lion King), ktoré sa spustili po zapnutí systému bez kazety.

Sega Master System bola hlavným konkurentom NES(Nintendo Entertainment System).
Hardvérovo bola Master System výkonnejšia ako NES, ale nedokázala prekonať podieľ Nintenda na trhu v USA a Japonsku, avšak v Európe a  v Brazílii mala väčší úspech.

V našej zbierke máme dva kusy Sega Master System II. Jeden ma zabudovanú hru Alex Kidd, druhý Sonic the Hedgehog.

master system 3

 

 

Komentáre
Categories: Konzoly

Michal

Venujem sa hrám a programovaniu od mladosti. Prvý herný stroj bol klon atari 2600 a klasický čínsky klon. Potom som prešiel na PC platformu s prvou poskladanou 286. Ku konzolám som sa vrátil len pred pár rokmi a začal so zbieraním.