pocketpikachues

 

Pokémon Pikachu, alebo Pocket Pikachu(v japonsku) je zariadenie podobné tamagochi, avšak slúži ako pomocník pri cvičení.

Meria počet prejdených krokov a podľa Guimessovej knihy rekordov bol vo svojej dobe najobľúbenejšia hračka na cvičenie.

 

Prvá verzia tohto zariadenia “Pokémon Pikachu” je žltá, niektorými svojimi prvkami pripomína Game Boy. Displej je čiernobiely a zobrazuje rôzne animácie rôznych činností obľúbeného pokémona Pikachu. Druhá verzia “Pokémon Pikachu 2 GS” už mala farebný displej a vyšla v dvoch farbách, striebornej a čírej.

Toto zariadenie pripomínajúce klasické tamagochi však v sebe skrýva niečo iné. Nemusíte pokémona vo vnútri kŕmiť, čistiť ani nič podobné.
Jednoducho sa dá pripnúť na opasok a používa sa ako krokomer. Čím viac prejdete, tým vás má pokémon radšej. Za každých 20krokov získate 1 watt, ktorý predstavuje akýsi druh meny, za ktorý môžte kupovať darčeky pre svojho virtuálneho Pikachua, alebo hrať kocky a získavať viac wattov.

pocketPikachu_first3pocketPikachu_first2Avšak ak zanedbáte aktivitu, tak sa na vás poriadne nahnevá a nakoniec, ak s tým nič nespravíte, zo zariadenia odíde. To sa nám stalo s klasickou prvou verziou, Pikachu proste odišiel :D(Nebojte sa,on sa vráti).

 

pocketPikachu2
Druhá verzia “Pokemon Pikachu 2 GS” obsahuje taktiež infraport pomocou ktorého si môžete posielať watty medzi dvoma zariadeniami, alebo s Game Boy Color s hrami Pokémon Gold,Silver a Crystal. V týchto hrách máte možnosť cez Mystery Gift vymieňať watty za rôzne veci. Hry však majú obmedzenie koľko wattov môžte vymeniť.

 

pocketSakuraĎalšie modely

Pikachu nebol jediný charakter, ktorý bol použitý v týchto zariadeniach. Ďalším bola Sakura Taisen od Segy pod názvom Pocket Sakura v podobnom štýle ako Pokémon Pikachu 2 s krokomerom. Vyšla spolu s hrou na Game Boy Sakura Taisen GB. Keďže v tej dobe bola SEGA a Nintendo najväčší súperi, nemohla ich publikovať SEGA, ale vydavateľom bol Media Factory.

pocketHelloKitty

 

A nakoniec ešte verzia Hello Kitty po názvom Pocket Hello Kitty, čo bola vlastne prvá verzia pikachu, akurát s iným softvérom, s postavičkou Hello Kitty v ružovej farbe.

 

 

Momentálne máme v zbierke všetky štyri verzie tohto zariadenia. Pocket Sakura a Pokemon Pikachu 2 v japonskej verzii.

 

Komentáre

Michal

Venujem sa hrám a programovaniu od mladosti. Prvý herný stroj bol klon atari 2600 a klasický čínsky klon. Potom som prešiel na PC platformu s prvou poskladanou 286. Ku konzolám som sa vrátil len pred pár rokmi a začal so zbieraním.